Twitter Linked In

Alvast bedankt!

Het is begrijpelijk dat mensen moeten solliciteren om in aanmerking te komen voor een WW uitkering. Ook ik begrijp goed dat het telkens moeilijker wordt om in deze economische crisis aan de opgelegde vier sollicitaties per vier weken te  voldoen. Maar mensen.. hou op met die fake sollicitaties!

Voorbeeld van een Fake sollicitatie:

PING en het scherm van het mijn mobiel licht op.. Op het scherm wordt vermeld dat ik één nieuw email bericht heb ontvangen. Snel en nieuwsgierig zoals ik ben kijk ik op mijn mobiel, wie heeft mij gemaild? Yes, het is een sollicitatiebericht op een moeilijk in te vullen vacature (psychiater). Met spanning druk ik op de juiste knoppen om zo snel mogelijk het CV in te laden. Ik zie bovenaan de naam en het adres (nog niets aan de hand), snel scroll ik iets naar beneden.. mijn adrenaline stoomt snel door mijn lichaam, want het zal toch niet.. Mijn hart bonst snel, steeds sneller… nu niet meer van de nieuwsgierigheid maar van de frustratie. Ja hoor.. er heeft weer een of andere DODO gesolliciteerd op een functie die voor hem/haar totaal niet relevant is! Het is een violist die solliciteert op de functie als psychiater! Ziet u de match?

Toch neem ik nog de moeite om de persoon te bellen en te vragen waarom hij/zij gesolliciteerd heeft op de functie van psychiater. Wellicht op een verkeerde knop gedrukt en zo per ongeluk op de verkeerde vacature gesolliciteerd? Dat zou namelijk zonde zijn! Het antwoord was…”NEE, het lijkt me wel een leuke functie.” Op mijn vraag; “denkt u serieus dat u kans maakt om in aanmerking te komen voor deze openstaande vacature?” Antwoorde de persoon: “nee natuurlijk niet, maar ik heb een sollicitatieplicht moet u weten, wilt u me nog even een afwijzing  via de mail sturen?”  Zoals u wellicht begrijpt vind ik zoiets hondsbrutaal en belachelijk dat deze persoon dit zonder blikken of blozen durft te vragen.

Aangezien het ons werk is om mensen te vinden en te matchen, moet ik misschien niet zeuren dat er af en toe van dit soort sollicitaties tussen zit. Het verschil tussen af en toe en met regelmaat is een groot verschil. Twintig tot dertig van dit soort sollicitaties komen zeker wekelijks in de inbox binnen. Met deze aantallen nijgt het toch echt naar “regelmaat”.

Begrijp me niet verkeerd. Wanneer u serieus van mening bent dat u match bij een bepaalde vacature en u vindt dat u bepaalde eigenschappen bezit om een functie naar behoren te kunnen uitvoeren, solliciteer dan zeker wel! Maar wanneer u solliciteert om het solliciteren en het gemak van de WW wel prima vindt, solliciteer dan niet!

Bedankt voor uw luisterend oog ;-)

Frank Mateman


Laat een reactie achter