Twitter Linked In

Beurs

De afgelopen periode heb ik in verschillende  beurzen mogen bezoeken, zo ook vorige week vrijdag. Vrijdag de 29 november was een van de meest verspilde dagen van 2013. Ik hoor u denken, op welke beurs is Solidstep dan geweest?? Dames en Heren.. de Carrièrebeurs in de RAI te Amsterdam!

De verwachtingen waren hoog gespannen toen ik uit Enschede vertrok, er wordt namelijk met veel bombarie de verwachting gewekt dat de beurs groots en divers zou zijn. Aangezien ik nogal nieuwsgierig ben aangelegd en van rondneuzen houd, heb ik besloten om eens een kijkje te gaan nemen op deze groots aangekondigde beurs. Je weet nooit. Zoals u wellicht weet van Solidstep, is dat wij veelal actief zijn in de sector zorg, en daarom kan het  helemaal interessant zijn om deze beurs te bezoeken, met nadruk op het plein “Zorg en Welzijn

Na het inchecken en in het ontvangst mogen nemen van twee verzorgde tasjes werd me op het hart gedrukt om het tasje van het plein “Zorg en Welzijn” duidelijk te tonen wanneer ik het plein “Sector zorg en Welzijn” zou betreden. Op het eerste gezicht is er niets mis een tasjessysteem, waarbij de kleur vertelt welke zaal je mag betreden. Maar het gaat hier om een carrièrebeurs, waar mensen zich willen oriënteren! Dus waarom drukt uitgerekend deze beurs mensen in hokjes! Ik snap het niet.

Afain.. Daar sta je dan.. nog 1 meter verwijderd van de ingang van het plein “sector zorg en welzijn”

Na een grondige check of ik de juiste kleur bezat om dit grootse plein te mogen betreden (wat het geval was), mocht ik er eindelijk op. De verwachting waren hoog gespannen en ik ren bijna naar binnen.. Maar helaas… Het plein telde een magere 5 stands, waar de helft nog niets te maken had met de zorgsector?!? Het is werkelijk te beschamend voor woorden. Geschrokken kijk ik daarom om mijn heen of ik het wel goed heb.. ben ik wel op het goede plein?

De sector zorg kan momenteel juist een positieve boost gebruiken als het gaat om handen aan het bed. Maak het daarom niet zo speciaal en ingewikkeld maar gedeelte en de voldoening die je kunt krijgen wanneer je in deze sector actief bent.

Aan de organisatoren van de beurs: verdiep u in uw bezoekers. Zorg voor meer diversiteit en hou het toegankelijk voor iedereen.

Zorg is geen upperclass , zorg is toegankelijk voor iedereen.

Frank Mateman

 


Laat een reactie achter