Twitter Linked In

De-of-het CV?

Antwoord: het Curriculum Vitae en De CV ketel.

U kon er deze week bijna niet omheen, het CV van Robby Leonardi was hot, hot, hot. Voor degene wie het gemist heeft, klik hier. In een virtuele wereld maakt u op een grappige en speelse manier kennis met de sollicitant Robby Leonardi. Het CV spreekt boekdelen, vanaf het eerste ogenblik weet u dat u te maken heeft met een ambitieuze designer. Dit soort CV’s komen steeds vaker voor, komt dit door de crisis of is het een hype aan het worden?

Persoonlijk vind ik een goed en gedegen CV net zoveel waard. In de kern blijft het belangrijk om kort en bondig aan te geven wie u bent, wat u doet en wat u gedaan heeft. Gelukkig krijg ik de nodige pareltjes binnen, dat zijn CV’s waarvan je meteen weet, deze kandidaten kunnen wel eens een goede kans maken. Dan zie ik in één oogopslag dat hij/zij voldoet aan de gevraagde criteria van de vacature. En dat dan ook nog eens in een overzichtelijk jasje gegoten. TOP!

Als nuchtere arbeidsbemiddelaar uit Twente heb ik vele CV’s gezien; veel goede, maar ook zeker slechte tot tenenkrommende varianten. Voor mij gelden er in de basis een paar regels, waar elke CV aan moet voldoen (in welke vorm dan ook). Ik ga hier geen hele verhalen over schrijven, waar een goede CV aan moet voldoen. Hier zijn al talloze websites over te vinden. In het kort komt hier op neer:

Mocht u momenteel aan het solliciteren zijn, bedenk dan dat vele bedrijven eerst het CV bekijken alvorens uw brief lezen. En loopt u vast tijdens het schrijven van uw CV, dan wil het wel eens helpen om het met een kennis, vriend, vriendin door te spreken.

Succes

Frank Mateman

 


Laat een reactie achter