Twitter Linked In

Discriminatie in arbeidsland

Al een aantal maanden kan ik me nog net inhouden, tot vandaag!
De maat is vol en ik ben blij dat ik mijn mening kan geven via deze blog. Deze blog gaat namelijk over openlijke discriminatie in arbeidsland en hoe dit gevoed wordt door de overheid.

Een groot gedeelte van Nederland vindt dat er gelijke kansen en dezelfde mogelijkheden moeten zijn om aan een baan te komen. Geen bestempeling dat hij/zij thuis hoort in een bepaalde groep. Geen voorkeursposities creëren en zeker niet kijken naar afkomst, religie, laat staan leeftijd. Maar waarom gebeurt dit dan wel?

Wanneer ik naar het NOS journaal kijk of de krant los sla, kun je er niet eromheen dat de overheid druk bezig is met de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Het commerciële vriendje “Randstad“ krijgt bijzonder veel credit vanuit de overheid en de media. Ze staan als braafste jongetje van de klas samen met juffrouw Sterk glimlachend voor de camera. Het valt mij meteen op dat er totaal geen kritische vragen worden gesteld zoals: is het een langdurige arbeidscontract? Hoeveel uur zijn deze jongeren gemiddeld aan het werk? Zijn het verschillende functies op verschillende niveaus? Etc..

Opgedirkte jongeren komen 1 voor 1 de bus uit gestormd en nemen gretig plaats aan de tafel. Randstad is de held.. Randstad durft als uitzendbureau het grote risico te nemen om jongprofessionals (of zijn het nog geen professionals?) aan een baan te helpen, chapeau, chapeau, hoe durven ze het! Ik vind dit vreemd, u? Een uitzendbureau verdient toch aan het plaatsen van arbeidskrachten? Waarom is dit dan zo speciaal? Vreemd allemaal… Een ander werving en selectie- uitzendbureau krijgt deze aandacht toch ook niet!?

Waarom mijn frustratie?
Mensen horen niet in groepen gedrukt te worden maar verdienen individuele aandacht. Ieder heeft zijn eigen kwaliteit en professie. De overheid doet momenteel aan hypen. Door groepen te creëren en hier jaarlijks een thema van te maken.

Ieder jaar wordt er door de overheid een groep werklozen bestempeld als minder kans hebbende op de arbeidsmarkt. De groep wordt als zielig bestempeld en krijgt in dat jaar alle (financiële) aandacht. Door flink de media op te zoeken probeert men de werkgevers te beïnvloeden. Wanhoop met het snel willen scoren zijn hierin belangrijke factoren.

Was het twee jaar geleden niet zo dat de groep allochtonen alle aandacht kreeg? En dat 3 jaar geleden de “ouderen” in de belangstelling stonden?

In 2010 waren de ouderen in het werkveld volgens Randstad en de overheid nog heilig. Kreten zoals “kennis”, “korte in werktijd”, “liefde enthousiasme voor het vak” waren kreten waarmee de markt overstag moest gaan om iemand ouder dan 50 jaar in dienst te nemen. Randstad kreeg zelfs de caseload van het UWV tot haar beschikking.

Bron:

http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1814778/2010/10/09/Randstad-ziet-gat-in-de-markt-voor-oudere-vaklieden.dhtml

http://www.divosa.nl/actueel/nieuws/uwv-en-minister-asscher-presenteren-actieplan-55-plus-werkt

 

Anno 2013:
Dit jaar werd het me te gek, ik spring uit mijn vel! Eind 2013 wordt namelijk de Hype Jeugd gecreëerd!
Beide partijen komen weer met een geniaal plan en treden de media in met mooie oneliners.
Kies voor de ‘nieuwe generatie’ !
Termen als: “een frisse blik geeft nieuwe oplossingen”, “Lage investeringen hoog rendement”, “een generatie die weet van aanpakken” zijn de belangrijkste redenen om iemand die jong is in dienst te nemen. Zie hier het contrast…

https://twitter.com/RandstadNL/status/387879409488629760/photo/1

 

We kunnen er dus vanuit gaan dat het voor bijna alle “groepen” momenteel erg moeizaam is om een (nieuwe) uitdaging te vinden.

Zet geen vergrootglas op een bepaalde groep maar leg accent op een gezonde mix, jong en oud. Maak ondernemers bewust van een gezonde mix en leg ze ook uit waarom. Hou op met het zaaien van onrust en ga voor een stabiele toekomst. En overheid: Creëer banen.

Frank Mateman


Een reactie op: “Discriminatie in arbeidsland”

  1. Rob Helsloot

    Beste Frank,
    Dit probleem is uiterst herkenbaar maar zal helaas nooit veranderen, ook met het nieuwe akkoord niet, in Nederland zijn we alleen sterk in het plaatsen van mensen in hokjes, dat kan jij en ik en waarschijnlijk niemand veranderen, alleen verandering in denken kan vernieuwing brengen, alleen de politiek en werkgevers staan in een stramien( hoe kan ik iets veranderen zonder dat het mij zelf raakt)zie het akkoord wat nu bereikt is zonder dat het riante wachtgeld van onze bestuurders word aangepakt, denk aan Rehwinkel die met behoud van wachtgeld in Barcelona vrijwillegerswerk gaat doen en wel moet blijven solliciteren, wie gaat dat controleren, zo zijn er legio voorbeelden voor jouw blog, kern is, wat zijn wij Nederlanders bereid te doen om deze bestuurders te stoppen en als we niks doen blijven we achter het net vissen en veranderd er helemaal niets. Rutte wil met dit akkoord vooral rust, ik zeg klim nu op de barricade, kort om ik ben het eens met jouw stellingen, echter als we niets doen veranderd er niets.

    Hartelijke groet,
    Rob helsloot


Laat een reactie achter