Twitter Linked In

Facebook, leuk of gevaarlijk?

Een nog niet besproken onderwerp in een van mijn blogs is de invloed van Facebook op een sollicitatieprocedure.  De term ‘privé is privé en zaken zijn zaken’ gaan namelijk in veel gevallen niet meer op. Facebook is van de wereld en dus ook automatisch dat van uw aankomende werkgever.

Wie heeft het tegenwoordig niet, een Facebook account? Leuk toch, dingen posten waar jij of iemand in uw omgeving zich mee bezig houdt. U ziet daarom ook de meest beschamende en hilarische zaken op dit social medium voorbij komen.

Ook ik moet bekennen dat ik soms  zit te smullen van de rare en lachwekkende  posts op Facebook. Leuke foto’s tot bizarre grappige beschamende teksten komen hierop voorbij. Maar heeft u het wel in de hand? Wanneer u besluit om een leuke spontane foto of gebeurtenis te posten op uw time line, lijkt het onschuldig. Maar het gevaar dreigt wanneer u niet zelf de invloed heeft over uw eigen time line. Vooral hierin zit het gevaar met betrekking van Facebook  en de arbeidsmarkt.

Stel u eens voor: Niets is u vreemd, u drinkt een gezellig biertje met een paar vrienden in de kroeg. De avond is ontzettend gezellig en u heeft al een paar kleine glaasjes  drank op. U danst een beetje en draait zich opeens om en FLITS! Een van uw vrienden zet u op foto met een glas bier in de handen terwijl u danst. Een paar tellen later trilt u telefoon en u ziet dat uw vriend u al getagged heeft op Facebook. In een mum van tijd hebben vrienden en vrienden van vrienden de foto al geliked en er komen te geestige en verschrikkelijke onderschriften onder de foto, “Frank ben je nu al weer dronken? “of “wat een lelijke foto Frank, je staat er echt super dronken op!”.                                                                                                                                                                                                    Er wordt gesuggereerd dat je bijna dagelijks dronken in het café staat.. is dit realiteit? NEE

 
Maar hoe kan dit dan van invloed zijn op uw sollicitatie procedure? Zoals vermeld in één van mijn eerdere blogs is de eerste indruk enorm belangrijk voor een sollicitatie procedure. Wanneer dit wordt beïnvloed in negatieve zin door Facebook dan is dit toch enorm teleurstellen, niet?
Hou er daarom rekening mee en zet niet alles klakkeloos op je Facebook profiel. Zorg ervoor dat anderen niet alles direct kunnen plaatsen op uw timeline.  Hou zelf de touwtjes in handen en stel dit daarom ook zo in.

Uw aankomende werkgever is nieuwsgierig en wil graag weten wie achter de brief en het CV schuil gaat. Steek daarom niet uw kop in het zand maar zorg ervoor dat privé daad werkelijk privé blijft en scherm daarom uw profiel goed af, of zorg ervoor dat er geen rare foto’s op uw timeline verschijnen wanneer u hier niet op zit te wachten.

Frank Mateman


Laat een reactie achter