Twitter Linked In

Hiep hiep hoera Solidstep bestaat 2 jaar!

Twee jaar geleden op 27 maart 2012 is Solidstep opgericht. Terwijl Thijs en ik vol spanning in de wachtkamer bij de KvK plaatsnamen waren we nog aan het twijfelen over de ondernemingsnaam. Wordt het arbeidsstap of toch Solidstep (solide stap vooruit). Zoals u weet is Solidstep het uiteindelijk geworden. Dit blijkt een goede keus: de naam Solidstep dekt de lading waarvoor wij staan, Solide (betrouwbaar) Stap (stap voor stap en geen gekke wilde sprongen) vooruit (kijk naar de toekomst).

 

Het eerste half jaar hebben wij ons gericht op de groep die drie of meer maanden in de WW zat. Voor de bemiddeling gebruikte Solidstep een regeling die al voorhanden was voor werkgevers (proefplaatsing). Om deze regeling commercieel in te zetten was des tijds totaal nieuw en werd door de markt en het ‘werkplein’ als eng ervaren.  Het doel was en is nog steeds simpel en eenvoudig de juiste kandidaat vinden voor de openstaande vacature.

 

Kwaliteit en vertrouwen gelden als basis voor hoe wij onze dienstverlening inzetten. Echter zijn we met de proefplaatsingen na een half jaar gestopt , dit doordat er te veel partijen betrokken waren in het proces tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Tevens worstelde het ‘Werkplein’ met het commercieel inzetten van een proefplaatsing . Deze ontwikkeling kwam niet ten goede van de werknemer en heeft ons doen besluiten om onze pijlen elders binnen de arbeidsmarkt te richten.

 

Al snel ging de focus naar de GGZ en de ouderenzorg met hier en daar een uitstapje naar de IT en facilitaire dienstverlening.  Met de focus op deze vier branches is Solidstep het afgelopen jaar prima gegroeid en hebben we enorme stappen kunnen en mogen zetten naar interessante opdrachtgevers door heel Nederland. We zijn inmiddels een stevige steunpilaar geworden voor onze opdrachtgevers  wanneer het aankomt op het leveren van goede professionals binnen deze vier branches.

 

Het is natuurlijk nog maar kort geleden wanneer we gestart zijn met onze droom, een arbeidsbemiddelaar met een andere kijk en visie op de markt. We zijn daarom ook gelukkig dat de toekomst er voor 2014 rooskleurig uitziet en dat we onze droom verder kunnen uitbouwen.  Ook in 2014 kunt u weer gebruik maken van ons unieke verdienmodel: waardebepaling achteraf. Dit heeft  ook zeker bijgedragen aan ons succes.

 

We willen alle betrokken partijen die ons afgelopen jaren hebben gesteund/begeleid, opdrachten hebben gegund enorm bedanken. We hopen dat we dit jaar wederom op u kunnen rekenen.

 

Frank Mateman


Een reactie op: “Hiep hiep hoera Solidstep bestaat 2 jaar!”

  1. Hobbel

    Mannen! Gefeliciteerd en succes aankomend jaar!


Laat een reactie achter