Twitter Linked In

Loonverdeling: Man – Vrouw

Afgelopen weken werd bekend dat vrouwen wel voor 18% minder verdienen dan de man. Kortom: iedere euro die de man verdient krijgt de vrouw 0.82 cent. Hoe is dit mogelijk?

Ik ben voor u op onderzoek geweest en heb een aantal zaken voor u uitgelicht.
Willekeur:

Ook in arbeidsland is willekeur iedere dag aan de orde. Willekeur komt vaker voor dan men denkt.  Vaak bepaalt een leidinggevende binnen een organisatie het aanvangssalaris van een werknemer. Er zijn te weinig richtlijnen betreft standaarden en hoogtes voor een functie . Wanneer er toch een gedetailleerd beloningsbeleid beschikbaar is, wordt dit toch maar nauwelijks toegepast.

 

Deeltijd:

Vrouwen werken in Nederland  over het algemeen meer parttime dan mannen. Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is het bij de wet verboden om voor officieel hetzelfde werk in dezelfde tijd een ander salaris te geven. Over het algemeen klopt vaak het basissalaris wel, maar wanneer we  gaan kijken naar de toeslagen dan zien we een verschil. Een parttimer maakt meestal geen gebruik van overwerk- en onregelmatigheidstoeslagen. Dit omdat tijdens het onderhandelen van het salaris het niet wordt besproken of uit te onderhandelen valt.

 

Zorgzaam:

Doordat de vrouw in het algemeen nog steeds zorgdraagt voor de kinderen en na de bevalling over het algemeen minder uur gaat werken is de kans om promotie te maken kleiner. Ook houden werkgevers rekening tijdens het aannemen van een vrouw (leeftijdscategorie, 25-35 jaar) dat de kans groot is dat er misschien in die jaren kinderen opkomst kunnen komen.  Vrouwen werken over het algemeen meer in softere sectoren en kiezen beroepen waarbij het uurloon lager is, maar waar wel deels de combinatie van de zorg voor het kind en arbeid beter te combineren is.

Het blijkt dat vrouwen deze achterstand over het algemeen niet meer inhalen bij het  vervolg van hun carrière. Daar komt bij dat vrouwen minder de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen doormiddel van een cursus of extra opleiding.

 

Sector

Vrouwen kiezen vaak een vrouwenberoep, mannen kiezen vaker voor een mannenbaan. Eigenlijk heel raar want een groep collega’s die gemengd met elkaar werkt levert over het algemeen meer op.
Vrouwen kiezen sectoren waarbij ze flexibel kunnen werken zoals; zorg, administratie, schoonmaak, onderwijs. Dit zijn sectoren waarbij over het algemeen een minder hoog uurloon te verkrijgen is. Denk aan verpleegkundige, receptioniste, etc. Tevens geven vrouwen minder vaak leiding. Oudere vrouwen verdienen relatief veel minder dan oudere mannen. Dit verschil loopt op omdat een deel  van de vrouwen tijdelijk stopt met werken en vervolgens weer de draad oppakt.

 

Maar wat kan de vrouw er tegen doen?

 

Frank Mateman

 


Laat een reactie achter