Twitter Linked In

Minder Minder Minder Minder … Stress

Deze week blog ik over de toenemende scheefgroei tussen werk en privé. Voor velen van u zal dit niet onbekend voorkomen, het idee dat het leven alleen nog maar uit werk bestaat: doordeweeks en af en toe ook nog een klein beetje in het weekend. U ziet op de zondag er al weer tegen op om morgen weer naar het werk te gaan. Kortom: u raakt gestrest en u heeft telkens minder de puf om aan het slag te gaan.

Uit een onderzoek dat onlangs de Hay Group heeft gedaan, blijkt dat er telkens méér mensen mínder tevreden naar hun werk gaan omdat de te weinig mensen werken voor het werk dat verricht moet worden (52%), daarvan is een groep van 27% aan het overwegen om te switchen van baan, omdat er onbalans is tussen werk en privé en hier totaal geen ondersteuning te vinden is vanuit de werkgever. De medewerkers lopen op hun tenen en komt in een negatieve spiraal, het einde is inzicht.

Zoals al eens eerder aangegeven in een van mijn blogs: (MKB & HR) is vermeld dat wanneer medewerkers minder tevreden naar hun werk gaan, dit kan leiden tot minder productiviteit. Door ontevredenheid over het werk en de verhouding tussen werk en privé, ontstaat er een negatieve sfeer. Dit kan zelfs leiden dat een medewerker uiteindelijk het bedrijf verlaat.  Dit is uiteraard zonde wanneer het een medewerker is die jarenlang prima heeft gefunctioneerd binnen de onderneming. Misschien had dit verholpen kunnen worden?

Wat zouden eventuele oplossingen kunnen zijn?
Wanneer ik ondernemingen spreek die hier minder vaak problemen mee ondervinden , dan valt het mij op dat deze ondernemingen over het algemeen flexibelere met het personeel omgaan. Daar komt bij dat ze in piekmomenten  sneller een flexibele skill in zetten. Ook gaan ze bewuster om met de verhouding tussen werk en privé.
Het begint allemaal bij de leidinggevende, die moet het goede voorbeeld geven tussen werk en privé (goed voorbeeld doet immers volgen). Om mee te beginnen: de werktijden. De leidinggevende moet de werktijden van de medewerker respecteren, vrij is vrij. Geen mailtjes in de avond uren of in het weekend. Weekend is weekend en tijd voor ontspanning!

Bouw een flexibele skill in, zorg ervoor dat er bij een piekmoment een jong professional ingevlogen wordt die prima de basiswerkzaamheden kan uitvoeren. Zo heeft de fulltimer meer tijd voor de werkzaamheden waarbij er meer van hem/haar wordt gevraagd, dit voorkomt niet alleen stress, maar dit verkleint ook de kans op fouten. Solidstep kan hierin prima als partner fungeren. Duur? Nee zeker niet, kijk op onze site.

Mensen zijn geen machine, zorg er dan ook voor dat ze het niet worden. Denk aan flexibelere werktijden waarbij beide partijen zich in kunnen vinden. Ik begrijp dat het geen vrije instuif moet worden over de gehele dag, maar luister naar elkaar en stem dit met elkaar af. Wanneer u bijvoorbeeld toestaat dat uw medewerker zijn/haar kind naar school kan brengen en deze medewerker zich hierdoor gerespecteerd voelt en de hele dag met een ontspannen gevoel kan werken, dan is het toch alleen maar positief? Wat mij betreft geldt een flexibele aanpak ook voor de groep mensen die liever niet om 07.00 uur willen starten maar liever om 09.00 uur. Indien het zou kunnen, waarom niet? Denk ook aan thuiswerken; flexibel, productief; kortom winst! Ook hierbij weer duidelijke afspraken maken.

In mijn ogen is het woordje flexibel en het respecteren van elkaars wensen ‘the key to success’. Dus: Meer Meer Meer Meer flexibiliteit!

Frank Mateman


Laat een reactie achter