Twitter Linked In

Ik weet niet wat ik wil…

 

De crisis is voor velen geen pretje. Werkend of werkzoekend, velen vragen zich af of dit niet ‘het’ moment is om een ommezwaai te maken in hun carrière. Veelal  blijft het bij tobben, wikken en wegen met als status quo: “ïk weet niet wat ik wil”. Iedereen kent dit gevoel wel: ‘Is dit wat ik nu wil de rest van mijn werkzame leven?’.  

Namens Solidstep zit ik veelal bij zorginstellingen en IT gerelateerde bedrijven. Steeds vaker wordt er gevraagd of we een kandidaat met een frisse blik, andere achtergrond of opleiding kunnen zoeken voor de vacature. Uiteraard is dit het niet altijd mogelijk, denk hierbij aan wet regelgeving, maar toch…

Kortom zorg dat u niet bij de pakken neer gaat zitten en ga met u zelf aan de slag. Pak die kans! Probeer de oorzaak te achterhalen waarom of waarover u zo twijfelt. Probeer dit zo concreet mogelijk te verwoorden en schrijf deze op. Kan het komen door de omgeving waarin u bent opgegroeid (ouders in de zorg, u in de zorg)? Misschien wel de toch niet zo leuke collega’s? Of u bent gaan studeren, en vraagt u zichzelf jaren later af: Waarom eigenlijk deze studie?

U kunt deze cirkel pas doorbreken wanneer u op bovenstaande vragen, gedachten eerlijk naar u zelf bent. De oplossing is heel voor de hand liggend: Luister naar uw gevoel! Simpel toch?

Ga na waarom u eigenlijk deze keuzes maakt en voor wie? Wees eerlijk en kijk naar je motivatie. Waarom u nu eigenlijk die dingen doet of juist heeft gelaten. Zo gewoon is dit niet… De volgende stap maken omdat dat nu eenmaal hoort? Of barst u juist van de energie bij het idee en heeft u het verlangen om dit zo snel mogelijk op te pakken? Stel een aantal van deze vragen en laat u niet afleiden of het wel of niet mogelijk is. Laat uw gevoel spreken en wordt bewust waarom u doet wat u  momenteel doet.

Zo komen uw wensen en verlangens naar boven, mooie drijfveren niet? Hou nu daarom ook op met deze drijfveren te negeren maar ga ze juist gebruiken. En vindt de baan die u met plezier zou willen doen.

Nu nog de stap durven zetten…

Ik begrijp goed, vooral in deze tijd, dat een stap in het onbekende nou niet het meest voor de hand liggende is om te doen. Ben ik hier wel goed genoeg in? Wat als het mij niet lukt? Het niet durven doen kan u namelijk behoorlijk tegen werken in het vinden van een baan waar uw hart sneller van gaat kloppen. U kunt zich afvragen: wanneer is iets goed genoeg? Wie heeft deze maatstaven opgesteld? Wat is falen wanneer u ergens voor 100% voor gaat? En wat is er dan eigenlijk erg wanneer het niet lukt zoals gedacht?

Succes, Ga ervoor! Nee heb je, ja kun je krijgen.

 

Frank Mateman


Laat een reactie achter